Gå direkt till innehåll
YrkesAkademien väljer DRIVELAB Center i Arlandastad och Airport City Stockholm.
YrkesAkademien väljer DRIVELAB Center i Arlandastad och Airport City Stockholm.

Pressmeddelande -

​Ytterligare ett utbildningsföretag flyttar till Airport City Stockholm

Yrkesakademin AB har valt att flytta sin utbildning av Maskinförare i Stockholm till området DRIVELAB Center i Arlandastad. Hyresavtalet omfattar utbildningslokaler samt ett övningsområde i direkt anslutning till dessa. Det innebär att flera av branschens stora utbildningsgiganter nu väljer att etablera sig och sina verksamheter i DRIVELAB.

Efter Yrkesakademins inflyttning kommer DRIVELAB Center att innehålla ca 10 000 m2 utbildningslokaler skräddarsydda för fordonsindustrins behov.

Sedan tidigare bedriver Training Partner AB utbildningsverksamhet i hela området.

- Fantastiskt roligt att Yrkesakademin väljer att etablera sin verksamhet hos oss i DRIVELAB. Vi har haft en bra dialog en tid och det känns nu roligt att kunna omsätta denna i affärer. Yrkesakademin är en viktig, bra och strategisk partner som tillsammans med oss kommer att bygga vidare på utvecklingen av DRIVELAB området. Att Yrkesakademin även bedriver utbildningar inom bland annat transport, bygg, fastighet m.fl. gör dom till en ännu mer intressant samarbetspartner! Nu har vi Sveriges största kluster av utbildningslokaler och anläggningar specialanpassade för fordonsindustrin, säger Dieter Sand, vd för Arlandastad Holding AB.

- Det är roligt att etablera utbildning av maskinförare i en miljö som andas tillväxt, utveckling och kompetens. I Arlandastad finns allt det vi behöver för att skapa en högklassig utbildning: bra samarbetspartners, fina utbildningslokaler och utbildningsytor och närhet till företag och framtida arbetsplatser, säger Jan Larsson, vd för YrkesAkademin AB.

- Vi ser fram emot att utveckla vårt samarbete med Arlandastad Holding, DRIVELAB och utbildningsföretagen i området. Tillsammans kommer vi kunna utveckla detta centrum för fordonsutbildning, fortsätter Jan Larsson.

Lokalerna kommer att specialanpassas för Yrkesakademins verksamhet och inflytt beräknas bli i under våren 2017.

Airport City Stockholm fortsätter att locka till sig intressanta hyresgäster och har tagit ytterligare ett steg i utvecklingen av flygplatsstaden.

För ytterligare information, kontakta:

Dieter Sand, vd för Arlandastad Holding AB: 072 – 225 37 71

Jan Larsson, vd för Yrkesakademin AB: 073-326 59 88

Arlandastad Holding

Arlandastad Holding AB äger och utvecklar DRIVELAB på området Airport City Stockholm. Visionen är att skapa en arena för framtidens fordonsindustri. I dag består DRIVELAB av DRIVELAB Center, DRIVELAB Test Track 1, DRIVELAB Test Track 2, DRIVELAB Sales and Service, DRIVELAB Hotel och DRIVELAB BIG (färdigt ht 2017).

www.arlandastadholding.se och www.DRIVELAB.se

Yrkesakademin

YrkesAkademin grundades 1997 och är idag en av Sveriges största leverantörer av uppdrags-, yrkeshögskole-, vux- och arbetsmarknadsutbildningar. Företagets ambition är att leverera utbildning och kompetens effektivt och enkelt med en kvalitet och innehåll som gör att så många som möjligt ska gå ut i jobb efter avslutad utbildning. YrkesAkademin utbildar för jobb – och bidrar därmed till lägre arbetslöshet, högre tillväxt och bättre integration.

www.ya.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Airport City Stockholm är ett samarbete mellan delägare Swedavia AB - som äger, driver och utvecklar tio flygplatser i Sverige - Sigtuna kommun - Airport City Stockholms hemkommun - samt fastighetsutvecklingsbolaget Arlandastad Holding AB. Airport City Stockholm skapar en modern flygplatsstad med en levande stadsmiljö och har som uttalad ambition att bli ett av Stockholmsområdets mest livskraftiga kunskapskluster.

www.airportcitystockholm.com

Presskontakt

Jennie Claesson

Jennie Claesson

Presskontakt vd 0705761647

Relaterat innehåll