Gå direkt till innehåll
Ytterligare ett huvudkontor flyttar till Airport City Stockholm!

Pressmeddelande -

Ytterligare ett huvudkontor flyttar till Airport City Stockholm!

Grönlunds Yrkesutbildningar har valt att flytta sitt huvudkontor, samt den stockholmsbaserade delen av deras utbildningsverksamhet till området DRIVELAB Center i Arlandastad. Hyresavtalet omfattar ca 3 000 m2 lokaler samt ett övningsområde i direkt anslutning till utbildningslokalerna. Avtalet innebär att två av branschens stora utbildningsgiganter har valt att etablera sig och sina huvudkontor i DRIVELAB.

Efter Grönlunds inflytt kommer DRIVELAB Center att innehålla ca 10 000 m2 utbildningslokaler skräddarsydda för fordonsindustrins behov.

Sedan tidigare bedriver Trainingpartner AB utbildningsverksamhet i hela området.

”Fantastiskt roligt att Grönlunds väljer att etablera sin verksamhet hos oss i DRIVELAB. Vi har haft en bra dialog en längre tid och det känns nu roligt att kunna omsätta detta i affärer. Grönlunds är en viktig, bra och strategisk partner som tillsammans med oss kommer att bygga vidare på utvecklingen av DRIVELAB området. Att Grönlunds dessutom väljer att etablera sitt huvudkontor i området är extra roligt och tydlig viljeinriktning.

Nu har vi Sveriges största kluster av utbildningslokaler och anläggningar specialanpassade för fordonsindustrin”, säger Dieter Sand, VD för Arlandastad AB.

"Vi är väldigt nöjda med att kunna flytta in i moderna, framtidssäkrade lokaler i ett av Sveriges mest strategiska lägen. Vi ser också fram emot att utveckla vårt samarbete med Arlanda Stad Holding, DRIVELAB och utbildningsföretagen i området”, säger Magnus Almquist, VD för Grönlunds yrkesutbildningar.

Lokalerna kommer att specialanpassas för Grönlunds verksamhet och inflytt beräknas bli i kvartalsskiftet q3/q4 2016. Under 2014 genomgick hela området DRIVELAB Center en omfattande Facelift och hela utbildningscentret är nu både utvändigt och invändigt ombyggt.

Airport City Stockholm fortsätter att locka till sig intressanta hyresgäster och har tagit ytterligare ett steg i utvecklingen av flygplatsstaden.


För ytterligare information, kontakta:

Dieter Sand, VD för Arlandastad Holding AB: 072 – 225 37 71

Magnus Almquist, VD för Grönlunds Yrkesutbildningar AB: 070-787 17 49

Bilder finns att ladda ner från Mynewsdesk.

Arlandastad Holding AB äger och utvecklar DRIVELAB på området Airport City Stockholm. Visionen är att skapa en arena för framtidens fordonsindustri. I dag består DRIVELAB av DRIVELAB Center, DRIVELAB Test Track 1, DRIVELAB Test Track 2, DRIVELAB Sales and Service (öppnar nov. 2015) och DRIVELAB Hotel (färdigt ht 2016).

www.arlandastadholding.se och www.DRIVELAB.se

Grönlunds Yrkesutbildningar AB är ett av landets största utbildningsföretag inom transport och väg. Företaget bedriver utbildning på drygt 20 orter i Sverige och har 220 anställda.

www.gronlunds.com

Ämnen

Kategorier

Regioner


Airport City Stockholm är ett samarbete mellan delägare Swedavia AB - som äger, driver och utvecklar tio flygplatser i Sverige - Sigtuna kommun - Airport City Stockholms hemkommun - samt fastighetsutvecklingsbolaget Arlandastad Holding AB. Airport City Stockholm skapar en modern flygplatsstad med en levande stadsmiljö och har som uttalad ambition att bli ett av Stockholmsområdets mest livskraftiga kunskapskluster.

www.airportcitystockholm.com

Presskontakt

Jennie Claesson

Jennie Claesson

Presskontakt vd 0705761647