Gå direkt till innehåll
Sveriges första riktiga flygplatsstad Airport City Stockholm presenterar unik stadsbyggnadsstrategi

Pressmeddelande -

Sveriges första riktiga flygplatsstad Airport City Stockholm presenterar unik stadsbyggnadsstrategi

Airport City Stockholm skapar en modern flygplatsstad med en levande stadskärna och konkurrenskraftiga arbetsområden, med övriga världen på gångavstånd. Den unika stadsbyggnadsstrategin omvandlar området till en attraktiv destination där människan är i centrum, vars expandering även genererar nya arbetsplatstillfällen.

Airport City Stockholm är den moderna flygplatsstad som växer fram i direkt anslutning till Sveriges största nationella och internationella flygplats Stockholm Arlanda Airport. Stockholmsregionen expanderar och Airport City Stockholm utgör knutpunkten mellan Stockholm, Uppsala och vidare ut i världen. Det är här regionens nästa kunskapskluster och en attraktiv destination växer fram. Utvecklingsprojektet drivs gemensamt av Swedavia, Sigtuna kommun och Arlandastad Holding – ett partnerskap mellan stat, kommun och det privata.

Airport City Stockholms unika stadsbyggnadsstrategi presenterades i dag av Kristina Alvendal, VD Airport City Stockholm, Torborg Chetkovich, koncernchef Swedavia, Lars Bryntesson, kommunstyrelsens ordförande Sigtuna kommun samt Per Taube, styrelseordförande Arlandastad Holding. Strategin är framtagen gemensamt med några av Sveriges främsta stadsplanerare samt fastighetskonsulter och är startpunkten för att intensifiera arbetet med att skapa Sveriges första riktiga flygplatsstad. Airport City Stockholms Stadsbyggnadsstrategi ligger till grund för att bygga ”en levande stad, närmare världen”.

-  Stadens attraktion är oslagbar och ingen annan flygplatsstad i dag sätter människan så tydligt i fokus som vi. Det är i kreativa miljöer som dagens och framtidens företag vill verka. Med sitt exceptionella läge och urbana stadskvalitéer erbjuds företag, besökare och resenärer något världsunikt. Vi skapar förutsättningarna för 50 000 arbetsplatstillfällen i området fram till år 2030, säger Kristina Alvendal, VD Airport City Stockholm.

Airport City Stockholm erbjuder successivt en allt mer tilltalande, internationellt färgad mix av affärer, logistik och transporter. Området, på mer än 800 hektar, kommer att fortsätta fokusera på forskning, utveckling och testverksamhet, utbildning och konferenser, restauranger och shopping samt vila och rekreation.

Airport City Stockholm lanserar även en ny hemsida som visualiserar visionen, med möjlighet att ladda ner stadsbyggnadsstrategin i sin helhet. Där hittar du också de senaste nyheterna, pressmeddelanden, pressinbjudningar, högupplösta bilder med mera: www.airportcitystockholm.com.

Via Kristina Alvendal, VD Airport City Stockholms twitter kan du följa projektets spännande utveckling på nära håll, @alvendal.

För mer information, högupplösta bilder och möjlighet till intervjuer, vänligen kontakta:

Theréz Randquist, presskontakt Zap PR
Mobil: +46 (0)76 899 21 23, Telefon: +46 (0)8 661 16 19
E-mail: therez@zap-pr.com


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Airport City Stockholm:
Airport City Stockholm - En levande stad, närmare världen. Airport City Stockholm är ett samarbete mellan Swedavia- som äger, driver och utvecklar elva flygplatser i Sverige - Sigtuna kommunAirport City Stockholms hemkommun – samt fastighetsutvecklingsbolaget Arlandastad Holding ABSveriges första riktiga flygplatsstad är en modern flygplatsstad, med en levande stadskärna och konkurrenskraftiga arbetsområden på gångavstånd från övriga världen. Med skicklighet och kompetens bygger Airport City Stockholm en världsledande plats med hållbarhet och utveckling i fokus.

Om Swedavia:
Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 11 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter cirka 5 miljarder kronor per helår och har 2 600 medarbetare.

Om Sigtuna kommun:
Sigtuna kommun har under de senaste åren målmedvetet arbetat för att skapa hållbara och attraktiva miljöer både för invånare och företag. Med sitt strategiska läge, med bra boende, stor hotell- och konferensnäring, mycket bra kommunikationer, gott om fritidsaktiveter för barn och ungdomar erbjuder Sigtuna en bra plats för etablering och nya moderna logistikområden. Genom samverkan, dialog och gemensamt ansvar för helheten utvecklas Sigtuna kommun både som företagarkommun och som en plats att bo, leva och utvecklas på.

Om Arlandastad Holding:
Arlandastad Holding AB är ett privatägt fastighetsutvecklingsbolag som äger och förfogar över 240ha mark i direkt anslutning till Stockholm Arlanda Airport. Företaget kommer under 2013 lansera konceptet DriveLAB Stockholm vars vision är att skapa en unik och inspirerande arena för framtidens fordonsindustri. Basen i DriveLAB Stockholm är två nyproducerade testanläggningar samt 3000m2 moderna utbildningslokaler för fordonsindustrin.
Arlandastad Holding driver även Nybygget Husutställning i Arlandastad.

Presskontakt

Jennie Claesson

Jennie Claesson

Presskontakt vd 0705761647

Relaterat innehåll