Gå direkt till innehåll
Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör Stockholm Arlanda Airport, klippte bandet och invigde parkeringen tillsammans med Olov Holst, kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna kommun(till höger), Dieter Sand, vd Arlandastad Holding AB (till vänster).
Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör Stockholm Arlanda Airport, klippte bandet och invigde parkeringen tillsammans med Olov Holst, kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna kommun(till höger), Dieter Sand, vd Arlandastad Holding AB (till vänster).

Pressmeddelande -

Excellent långtidsparkering invigd i Airport City Stockholm

Den nya långtidsparkeringen P1 invigdes idag på Stockholm Arlanda Airport. Parkeringen som ligger strax söder om flygplatsinfarten i direkt anslutning till E4:an är hållbarhetscertifierad på den högsta nivån och är en viktig del i Swedavias fortsatta utveckling och hållbarhetsarbete.

Den nya långtidsparkeringen består av 1565 asfalterade parkeringsplatser och är utrustad med den senaste parkeringstekniken. Från P1 kan resenärer åka transferbussar till och från terminalerna regelbundet under hela dygnet.

Resenärer som väljer att parkera på P1 möts av en toppmodern servicebyggnad som erbjuder bland annat Wi-Fi, flyginformation och incheckningsmöjligheter och sittplatser med tillgång till varu- och kaffeautomat, pentry samt toaletter med skötbord.

Parkeringen har certifierats i enlighet med det internationella hållbarhetsprogrammet CEEQUAL. Programmet bedömer och poängsätter hur väl ett anläggningsprojekt hanterar hållbarhetsfrågor - från projektets idéstadie till att anläggningen står klar.

Chris Broadbent, vd för CEEQUAL, delade ut certifikatet vid invigningen som bekräftar att parkeringen P1 har uppnått den högsta certifieringsnivån, Excellent.

- På Swedavia arbetar vi aktivt med miljö- och hållbarhetsfrågor, vilket är viktigare än någonsin nu när vi bygger framtidens flygplats. Certifikatet är ett kvitto på att vi är på rätt väg. Det är värdefullt med en objektiv bedömning som också visar att vi arbetar systematiskt med hållbarhetsfrågor, säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör på Stockholm Arlanda Airport

För mer information kontakta Swedavias pressjour på telefonnummer 010-10 90 100 eller via press@swedavia.se.

Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5,5 miljarder kronor per helår och har 2 800 medarbetare.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Airport City Stockholm är ett samarbete mellan delägare Swedavia AB - som äger, driver och utvecklar tio flygplatser i Sverige - Sigtuna kommun - Airport City Stockholms hemkommun - samt fastighetsutvecklingsbolaget Arlandastad Holding AB. Airport City Stockholm skapar en modern flygplatsstad med en levande stadsmiljö och har som uttalad ambition att bli ett av Stockholmsområdets mest livskraftiga kunskapskluster.

www.airportcitystockholm.com

Presskontakt

Jennie Claesson

Jennie Claesson

Presskontakt vd 0705761647