Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Arlandastad Holding AB och Frame Invest AB utvecklar nytt hotell vid Arlanda

Arlandastad Holding AB fortsätter att expandera på området kring Arlanda flygplats – Airport City Stockholm – genom att genom bygga ett hotell. Det kommer att ingå i det fordonskluster som blir allt mer framträdande på Arlanda.

”Vi kommer att äga fastigheten men det viktiga är att den som driver hotellet och står bakom dess varumärke är rätt partner. Det är byggnaden och hotellet – och då pratar jag om själva själen, konceptet och kulturen – som skapar de yttersta värdena. Nu har vi hittat en partner som tillsammans med oss vill ta oss till nästa steg”, säger Dieter Sand, vd för Arlandastad AB.

Hotellet kommer att drivas av ett nystartat operatörsbolag inom Frame Invest.

”Genom den här etableringen fortsätter vi att expandera inom hotellsektorn. Vi ser med tillförsikt fram mot samarbetet med Arlandstad Holding”, säger Fredrik Ramén, ordförande i Frame Invest AB. ”Vi kommer att erbjuda ett fullserviceshotell med högt fokus på modern teknik, möten, logi och restaurang”, säger Ramén.

”Att etablera sig på landets ledande flygplats är en viktig förutsättning för varje hotelloperatör med ambitioner. Genom den här möjligheten blir vi del av en dynamisk marknadsplats”, säger Thomas Bohm, vd för Hotell Norrtull i Stockholm, ansvarig för det nya hotellprojektet på Arlandastad.

Projektering har påbörjats och byggstart är beräknad till våren 2015. Enligt planerna ska hotellet, vars fastighet kommer att ägas av Arlandastad Holding AB, att invigas under hösten 2016. DRIVELAB (tidigare Motortown) har sedan 2010 genomgått en stark förändring, med fokus på större kundnytta och ökad lönsamhet, för både kunder och Arlandastad.

”Vi har successivt utvecklat varumärken kring DRIVELAB (tidigare Motortown). Bland annat har vi satsat stort på konferens- och utbildningslokaler, med i dag cirka 10 000 kvadratmeters yta. Hotellet passar mycket väl in i detta kluster. Det känns därför bra att vi nu hittat en operativ partner till hotellet, som kan ta nästa steg tillsammans med oss”, säger Dieter Sand, vd för Arlandastad Holding AB.

Hotellet kommer att byggas på den västra sidan om själva flygplatsen, på den mark som ägs av Arlandastad Holding AB, med huvudägare Per Taube, och som ingår i flygplatsstaden Airport City Stockholm.

För ytterligare information, kontakta:

Dieter Sand, VD för Arlandastad Holding AB: 072 – 225 37 71

Fredrik Ramén, styrelseordförande i Frame Invest AB: 0703 – 19 87 57

Thomas Bohm, VD för Hotell Norrtull: 0709 – 77 01 16

Arlandastad Holding AB äger och utvecklar DRIVELAB på området Airport City Stockholm. Visionen är att skapa en arena för framtidens fordonsindustri. I dag består DRIVELAB av DRIVELAB Center, DRIVELAB Test Track 1, DRIVELAB Test Track 2 och DRIVELAB Sales and Service.

www.arlandastadholding.se och www.DRIVELAB.se

Frame Invest AB är ett svenskt investmentföretag som investerar i och utvecklar nordiska småbolag inom ett antal olika branscher, ia, IT, handel, media och hospitality. www.frameinvest.com 

Ämnen

Kategorier

Regioner


Airport City Stockholm är ett samarbete mellan delägare Swedavia AB - som äger, driver och utvecklar tio flygplatser i Sverige - Sigtuna kommun - Airport City Stockholms hemkommun - samt fastighetsutvecklingsbolaget Arlandastad Holding AB. Airport City Stockholm skapar en modern flygplatsstad med en levande stadsmiljö och har som uttalad ambition att bli ett av Stockholmsområdets mest livskraftiga kunskapskluster.

www.airportcitystockholm.com

Presskontakt

Jennie Claesson

Jennie Claesson

Presskontakt vd 0705761647