Gå direkt till innehåll
Swedavia inviger nya Terminal 2 på Arlanda Airport, Airport City Stockholm

Nyhet -

Swedavia inviger nya Terminal 2 på Arlanda Airport, Airport City Stockholm

Bilden visar nya Terminal 2 på Stockholm Arlanda Airport, Airport City Stockholm. Foto: Swedavia. 

Stockholm Arlanda Airport invigs idag nya Terminal 2 som liknar en modern cityflygplats med snabba och smidiga flöden. Terminalen har byggts ut med mer än 2 000 kvadratmeter och nu finns här ett brett utbud av både shopping, mat och dryck. 2015 kommer även ett nytt bagagesorteringssystem invigas och då har Swedavia totalt investerat cirka 400 miljoner kronor i ombyggnaden av Terminal 2. Målsättningen är att Stockholm Arlanda Airport ska bli Skandinaviens mest moderna och resenärsanpassade mötesplats och flygplats.  

Nya Terminal 2 möter de behov som dagens resenärer har av en effektiv och attraktiv reselösning. Terminalen har korta avstånd från entré till gate, och resenärerna kan även njuta av en miljö som passar både för arbete och för avkoppling. Nya Terminal 2 ger en känsla av vardagslyx i ett litet, men modernt format.

-  Nya Terminal 2 har alla förutsättningar att bli många resenärers favorit. Det tar inte mer än 15 minuter från tåg, buss eller bil till gate. Förutom smidigheten ska resenärerna få känslan av att vara på den lilla gemytliga flygplatsen i den stora. Vi är glada över att Terminal 2 nu är med och höjer totalintrycket av hela flygplatsen, säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör Stockholm Arlanda Airport.

En helt ny lounge på övre plan ger en lyxig hemmakänsla och passar för den som vill arbeta eller koppla av. Dessutom finns ett nytt brasseri, Himmel och Hav, samt Lavazza, ett italienskt café och restaurangkoncept i två plan. På nya Terminal 2 finns också ett brett utbud av shopping. Bland butikerna märks Capi elektronikaffär, World of Toys med leksaker, New Deli med svenska specialiteter samt en ny och större Duty Free-butik som också säljer svensk design.

-  Stockholmsregionen växer och antalet resenärer likaså. Flygbolagen expanderar och med nya Terminal 2 stärker vi Arlandas kapacitet. Vi bidrar därmed till Sveriges och hela regionens tillgänglighet, vilket är vitalt för landets konkurrenskraft och tillväxt. Vi har höga ambitioner när det gäller att möta våra kunders behov och önskemål och vi kan konstatera att Arlandas nya Terminal 2 är ett bra uttryck för denna ambition, säger Torborg Chetkovich, koncernchef Swedavia.

Arlanda Terminal 2 invigdes 1990 och användes då som inrikesterminal. Sedan dess har flera anpassningar gjorts, och successivt har terminalen blivit alltmer i behov av en total ombyggnad. Den ombyggda terminalen kommer att användas av flera flygbolag, bland dessa finns British Airways, KLM, Air France och Finnair.

År 2015 kommer även ett nytt bagagesorterringssystem invigas. Vid färdigställandet av detta har Swedavia totalt investerat cirka 400 miljoner kronor i ombyggnaden av Terminal 2.

Källa: Swedavia.

För att läsa pressmeddelandet i sin helhet, vänligen klicka här.

Stockholm Arlanda Airport är en del av Airport City Stockholm. Med ambitionen om en levande flygplatsstad, närmare världen utvecklas området och skapar dynamiska centrum för industri, handel och möten med syftet att öka hela regionens tillväxt. Sveriges första riktiga flygplatsstad skapar dynamiska områden där företag och verksamheter samverkar på gångavstånd från övriga världen i en levande stadsmiljö. Airport City Stockholm är ett unikt samarbete mellan de tre starka aktörerna SwedaviaSigtuna kommun samt Arlandastad Holding.

Om Swedavia:
Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 11 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter cirka 5 miljarder kronor per helår och har 2 600 medarbetare.


Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner

Presskontakt

Jennie Claesson

Jennie Claesson

Presskontakt vd 0705761647

Relaterade nyheter