Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Sveriges första nationella expo för spårbilar invigs vid Stockholm Arlanda Airport

Fordonsindustrin fortsätter att utvecklas i tillväxtområdet Airport City Stockholm, som växer fram kring Stockholm Arlanda Airport. Den 11 februari invigs Sveriges första nationella expo för spårbilar på Nybygget i anslutning till flygplatsen. Utställningen är en av flera testverksamheter för innovativ och hållbar trafik- och fordonsutveckling i området.

Transporterna står för en tredjedel av utsläppen av växthusgaser. Spårbilar är en möjlighet att minska dessa utsläpp. Tisdagen den 11 februari klockan 11 invigs Sveriges första nationella expo för spårbilar på Nybygget i tillväxtområdet Airport City Stockholm av bland andra Bosse Andersson (C), kommunalråd i Sigtuna kommun.

Klimat, energi, miljö, transporter och uthållig stadsbyggnad dominerar diskussionen om vårt långsiktiga ansvar för framtidens samhälle. En modern och miljövänlig transportteknik är en viktig del i ansvaret. Transporterna står för en tredjedel av utsläppen av växthusgaser. Spårbilsexpot vid Stockholm Arlanda Airport ska visa att spårbilen är en möjlighet att minska utsläppen, öka alternativen till bilåkande, minska trängseln, öka framkomligheten, utveckla ny teknik för nya arbetstillfällen och är ett samarbete mellan kommunerna Sigtuna, Uppsala, Sundbyberg och Upplands-Väsby.

Var: Spårbilsexpot på Nybygget vid Stockholm Arlanda Airport.

När: Tisdag 11 februari klockan 11:00.

Varmt välkomna till en invigning om framtiden!

För frågor vänligen kontakta:

Johan Dahlqvist, kommunikationschef Sigtuna kommun, tel: 073-666 33 40


Vid Airport City Stockholm pågår en exploatering av Sveriges första riktiga flygplatsstad där företag och verksamheter samverkar med övriga världen på gångavstånd i en levande stadsmiljö. Läs gärna mer pågående aktiviteter och etableringar på Airport City Stockholms hemsida.


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Jennie Claesson

Jennie Claesson

Presskontakt vd 0705761647