Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Stort intresse för internationell flygkonferens på Stockholm Arlanda Airport

Den 11–12 mars anordnas en internationell konferens om framtiden för flyget i norra Europa på Radisson Blu Arlandia Hotel, som lockar en rad framstående talare och deltagare från 10 olika länder. Konferensen är ett av många internationella evenemang som äger rum i Airport City Stockholm, den knutpunkt för tillväxt och internationella möten som växer fram kring Stockholm Arlanda Airport.

Framtiden för flyget i norra Europa hamnar ordentligt i fokus den 11–12 mars då konferensen "The Future of Aviation in Northern Europe" arrangeras för första gången på Radisson Blu Arlandia Hotel som ligger inom det framväxande tillväxtområdet Airport City Stockholm. Intresset är stort och redan har deltagare från 10 olika länder anmält sig för att lyssna på intressanta talare.  Konferensen arrangeras av IC Aviation Ltd som är en konsultfirma med verksamhet i norra Europa.

Talarlistan består av:

Björn Kjos, Norwegians grundare och styrelseordförande deltar i konferensen med ett eget anförande och också i en paneldebatt. Entreprenören Björn Kjos har en bakgrund som stridspilot och advokat innan han startade flygbolaget Norwegian Air Shuttle. Han håller ordförandeposten i bolaget sedan 2002 och har nu senast satsat på att utvidga lågprisflyget på destinationer i USA och Thailand.

Torborg Chetkovich, koncernchef för Swedavia, som är en av parterna bakom Airport City Stockholm, har en gedigen erfarenhet från olika transportsätt i ledande befattningar. Hon delger deltagarna sina synpunkter i ett eget anförande och deltar i också i en paneldebatt.

Jokim Landholm, Executive Vice President Commercial, började sitt arbete på SAS i januari 2012. Han är ansvarig för Group Strategy och också Chief Commercial Officer. Han kommer att hålla ett eget anförande och också delta i paneldebatten. Joakim har en tidigare karriär inom bank- och försäkringsbranschen.

Allister Paterson, är Chief Commercial Officer för Finnair sedan januari 2013. Han har nära 20 års erfarenhet från Pacific Western/Canadian Airlines och Air New Zeeland och han har också varit CEO för Canadas största fraktrederi.

Kari Savolainen är CEO i Finavia sedan januari 2012. Han har en mångårig erfarenhet från logistik och IT och har han har bland annat varit CEO för Steveco OY som är den ledande hamnoperatören i Finland.

Evgeniy Ilyin började arbeta för St. Petersburg flygplats Pulkovo 2008 som vice VD och flyttade 2010 till företaget Northern Capital Gateway som numera sköter flygplatsen. 2012 blev han utnämnd till CCO.

Ralph Anker är flygsajten Anna.aero:s chefsanalytiker. Han har erfarenheter från Network Planning och Route Development i bolag som Go, Maersk Air och JetOne men har också fungerat som konsult åt flygbolagen dba, SkyEurope och flygplanstillverkaren Airbus.

Dennis Oswell, grundare av advokatbyrån Oswell & Vahida är specialiserad på EU- och konkurrenslagstiftning och har en mångårig erfarenhet av EU Guidelines for state aid.

Moderator för paneldebatten blir Ken O`Toole som är Commercial Director för Manchester Airport Group. Ken har tidigare haft samma position inom flygbolaget Ryanair.

För mer information se www.ic-aviation.com eller kontakta Olle Fält, Director IC Aviation Ltd på telefon +46-70-558 26 50

IC Aviation Ltd är ett konsultföretag med bas i Dublin och Växjö med inriktning på linje- och affärsutveckling för flygplatser och regioner. Bolaget är för närvarande verksamt i 10 europeiska länder.


Vid Airport City Stockholm pågår en exploatering av Sveriges första riktiga flygplatsstad där företag och verksamheter samverkar med övriga världen på gångavstånd i en levande stadsmiljö. Läs gärna mer pågående aktiviteter och etableringar på Airport City Stockholms hemsida.


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Jennie Claesson

Jennie Claesson

Presskontakt vd 0705761647