Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Snabbare pendeltåg från Märsta till Stockholm kan bli verklighet 2015

I en skrivelse till Trafikförvaltningen i Stockholms läns landsting önskar Sigtuna kommun snabbare pendeltågsförbindelser med Stockholm för de tusentals pendlare som varje dag reser till och från Sigtuna och Märsta. Snabbare pendlingsförbindelser med färre stopp bidrar även till att öka den framväxande flygplatsstaden Airport City Stockholms attraktivitet och tillgänglighet ytterligare.

Vartannat pendeltåg från Märsta till Stockholm kommer bli ett snabbtåg 2015. I alla fall om Sigtuna kommun får sin vilja igenom.

Som en följd av vissa trafikförändringar som SL ska genomföra, blir det möjligt att korta ner restiden Märsta-Stockholm för vartannat pendeltåg på sträckan. Detta genom att tågen inte längre kommer stanna vid varje station.

Den blocköverskridande majoriteten (Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Centerpartiet) ser det som mycket önskvärt att ta tillvara på denna möjlighet.

- Varje dag pendlar tusentals människor till och från Sigtuna kommun i allmänhet och Märsta station i synnerhet. Den förkortning av restiden som detta kan innebära, förhoppningsvis redan från och med nästa år, kommer nog göra många pendlare glada, och förhoppningsvis kommer detta göra så att fler väljer att använda kollektivtrafiken, säger Lars Bryntesson (S), kommunstyrelsens ordförande, tillsammans med kommunalråden Pierre Cengiz-Edstrand (MP) och Bosse Andersson (C), i ett gemensamt uttalande.

I måndags skickade kommunstyrelsen in en skrivelse i ärendet till Trafikförvaltningen på Stockholms läns landsting.

För frågor vänligen kontakta:
Johan Dahlqvist, kommunikationschef Sigtuna kommun, telefon: 073-666 33 40


Vid Airport City Stockholm pågår en exploatering av Sveriges första riktiga flygplatsstad där företag och verksamheter samverkar med övriga världen på gångavstånd i en levande stadsmiljö. Läs gärna mer pågående aktiviteter och etableringar på Airport City Stockholms hemsida.

Airport City Stockholm är ett samarbete mellan delägarna Swedavia AB som äger, driver och utvecklar tio flygplatser i Sverige, Sigtuna kommun – Airport City Stockholms hemkommun, samt fastighetsutvecklingsbolaget Arlandastad Holding AB. Airport City Stockholm skapar en modern flygplatsstad med en levande stadsmiljö och har som uttalad ambition att bli ett av Stockholmsområdets mest livskraftiga kunskapskluster.

www.airportcitystockholm.com


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Jennie Claesson

Jennie Claesson

Presskontakt vd 0705761647