Gå direkt till innehåll
Sigtuna kommun i topp för antal laddplatser för elbilar

Nyhet -

Sigtuna kommun i topp för antal laddplatser för elbilar

Sigtuna kommun ligger på fjärde plats bland Sveriges kommuner när det gäller antal laddplatser för elbilar. Endast storstäderna har fler: I Sigtuna kommun finns det 14 laddplatser, i Stockholm 31, Göteborg samt Malmö har 15 platser vardera.

Enligt Transportstyrelsen har det aldrig tidigare funnits så många elbilar i trafik som nu. Under 2012 gjordes 264 nyregistreringar och totalt finns nu 622 personbilar som drivs endast med el i Sverige.

– Att Sigtuna placerar sig högt på laddplats-listan är ingen slump. Under 2012 gjorde vi inom Destinationen Sigtunas hållbarhetsnätverk en gemensam och målmedveten satsning för att öka utbudet av laddplatser för att förbättra servicen för alla elbilister. Det går hand i hand med vår ambition att skapa Sveriges första hållbara destination, säger Camilla Zedendahl, vd för Destination Sigtuna AB.

Källa: Sigtuna kommun

Sigtuna, en del av Airport City Stockholm, är Sveriges snabbast växande kommun och har i dag cirka 40 000 invånare. Sveriges första riktiga flygplatsstad skapar dynamiska områden där företag och verksamheter samverkar med omvärlden på gångavstånd i en levande stadsmiljö. Airport City Stockholm är ett unikt samarbete mellan de tre starka aktörerna Swedavia, Sigtuna kommun samt Arlandastad Holding.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner

Presskontakt

Jennie Claesson

Jennie Claesson

Presskontakt vd 0705761647

Relaterade nyheter