Gå direkt till innehåll
Ny flygbusslinje ökar tillgängligheten till Stockholm Arlanda Airport ytterligare

Nyhet -

Ny flygbusslinje ökar tillgängligheten till Stockholm Arlanda Airport ytterligare

Bild: Flygbussarna

Den 1 mars startade Flygbussarna sin nya busslinje till Stockholm Arlanda Airport. Linjen, som planeras köras helt på biobränsle innan sommaren, utgår från Liljeholmen och stannar på Södermalm, Kungsholmen, i Vasastan och vid Karolinska sjukhuset. Den nya busslinjen utökar den redan goda tillgängligheten till Airport City Stockholm, den flygplatsstad som växer fram kring Stockholm Arlanda Airport.

– Med den nya linjen kommer det att gå snabbare för många stockholmare att ta sig till flyget med kollektivtrafik. Det finns ett stort intresse för den nya linjen från boende och arbetsplatser i de områden vi nu börjar trafikera, säger John Strand, vd på Flygbussarna.

Flygbussarna satsar på att alla bussar på den nya linjen inom kort ska drivas med RME, ett biobränsle som görs av svenskodlad raps. Ett flertal nya bussar är beställda och i början av sommaren ska samtliga ha levererats. I och med den nya linjen har 23 nya förare anställts. Satsningen är den största som har gjorts på kommersiell busstrafik sedan marknaden avreglerades 2012.

– Det här är Flygbussarnas största satsning på tio år. För många är det efterlängtat att kunna resa kollektivt utan byten till Sveriges största flygplats direkt från hemmet eller jobbet, säger John Strand.

Den nya linjen kommer att erbjuda avgångar var tjugonde minut under större delen av dygnet. Linjesträckningen går från Liljeholmen över Hornstull på Södermalm via Västerbron till Kungsholmen och vidare över Vasastan till Karolinska sjukhuset. Därefter fortsätter bussen direkt till Arlanda utan stopp längs motorvägen. 

Restiden från Liljeholmen till Arlanda är cirka 50 minuter och från Vasastan cirka 30 minuter. Den första avgången från Liljeholmen går klockan 04:05 på morgonen och den sista för kvällen går klockan 22:00 från Arlanda till Liljeholmen. Biljettpriset är 105 kronor för vuxna och 89 för ungdomar upp till 25 år vid köp på Flygbussarnas webbplats.

Arlanda hade under 2013 20,7 miljoner resenärer vilket är en ökning med 5 procent jämfört med 2012. Målet är att mer än hälften av resorna till flyget skall ske med kollektiva färdmedel.

Hållplatser på linjen Arlanda–Liljeholmen: Liljeholmen, Hornstull, Västerbroplan, Fridhemsplan, Torsplan, Karolinska institutet, Karolinska sjukhuset, Arlanda.

För mer information, kontakta: 
John Strand, vd på Flygbussarna, 0702- 33 07 69, john.strand@flygbussarna.se 
Zakaria Abna-Aissa, affärschef på Flygbussarna, 0736- 99 32 06, zakaria.abna-aissa@flygbussarna.se

Vid Airport City Stockholm pågår en exploatering av Sveriges första riktiga flygplatsstad där företag och verksamheter samverkar med övriga världen på gångavstånd i en levande stadsmiljö. Läs gärna mer pågående aktiviteter och etableringar på Airport City Stockholms hemsida.

Airport City Stockholm är ett samarbete mellan delägarna Swedavia AB som äger, driver och utvecklar tio flygplatser i Sverige, Sigtuna kommun – Airport City Stockholms hemkommun, samt fastighetsutvecklingsbolaget Arlandastad Holding AB. Airport City Stockholm skapar en modern flygplatsstad med en levande stadsmiljö och har som uttalad ambition att bli ett av Stockholmsområdets mest livskraftiga kunskapskluster.

www.airportcitystockholm.com


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Jennie Claesson

Jennie Claesson

Presskontakt vd 0705761647