Gå direkt till innehåll
Nationalmuseum och Swedavia i konstsamarbete på Arlanda, Airport City Stockholm och Umeå Airport

Nyhet -

Nationalmuseum och Swedavia i konstsamarbete på Arlanda, Airport City Stockholm och Umeå Airport

Nationalmuseum och Swedavia inleder ett samarbete för att visa konst och design på Stockholm Arlanda, Airport City Stockholm och Umeå Airport. Under våren invigs en fotoutställning på Arlanda med porträtt av internationellt kända svenskar. Därmed skapas möjligheter att njuta av museets konst i samband med flygresan.

Med temat Crossing Borders öppnar Nationalmuseum under våren en utställning i Terminal 5 vid Stockholm Arlanda Airport, Airport City Stockholm. Utställningen består av fotografiska porträtt av internationellt kända svenskar, som på olika sätt har utmanat och överskridit gränser. Under hösten fortsätter samarbetet på Umeå Airport som en del i Nationalmuseums uppdrag att medverka i kulturhuvudstadsåret i Umeå 2014.

Samarbetet skapades som en del av Swedavias strävan att skapa upplevelser och mervärde på flygplatserna. Detta arbete sammanföll med att Nationalmuseums museibyggnad stängs för renovering under en period. Under renoveringen visas delar av samlingarna i tillfälliga lokaler på Konstakademien i Stockholm och genom samarbeten med länsmuseer och konsthallar runt om i landet. Nu har turen också kommit till flygplatsen som konstarena.

– Renoveringen ger oss ett utmärkt tillfälle att visa vår konst där vi aldrig har visat den förut. På flygplatser finns fantastiska möjligheter för många att ta del av våra utställningar. Vi är mycket glada över samarbetet som gör att vi kan erbjuda ytterligare visningsplatser för konst och design, säger Berndt Arell, överintendent på Nationalmuseum.

– Vi vill skapa flygplatser som våra resenärer ser fram emot att besöka. Samarbetet med Nationalmuseum är något utöver det vanliga och att få visa nyskapande upplevelser tillsammans med dem tror vi är ett samarbete som alla tjänar på, säger Michael Persson-Gripkow, marknadsdirektör på Swedavia. 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Hanna Tottmar, pressansvarig, Nationalmuseum
hanna.tottmar@nationalmuseum.se, 08-5195 4390

Klas Nilsson, presschef, Swedavia
press@swedavia.se, 010-10 90 100

Källa: Swedavia

För att läsa pressmeddelandet i sin helhet, vänligen klicka här.

Stockholm Arlanda Airport är en del av Airport City Stockholm. Sveriges första riktiga flygplatsstad skapar dynamiska områden där företag och verksamheter samverkar med omvärlden på gångavstånd i en levande stadsmiljö. Airport City Stockholm är ett unikt samarbete mellan de tre starka aktörerna  SwedaviaSigtuna kommun samt Arlandastad Holding.

Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter cirka 5 miljarder kronor per helår och har 2 600 medarbetare.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Jennie Claesson

Jennie Claesson

Presskontakt vd 0705761647

Relaterat innehåll