Gå direkt till innehåll
Lavazza – En del av Airport City Stockholm

Nyhet -

Lavazza – En del av Airport City Stockholm

Bilden visar Lavazza Espression på Terminal 2, Stockholm Arlanda Airport. Foto: Lavazza. 

”En del av Airport City Stockholm” är en artikelserie om de företag och verksamheter som verkar i området. Sveriges första riktiga flygplatsstad skapar dynamiska områden där företag och verksamheter samverkar på gångavstånd från övriga världen i en levande stadsmiljö. Det är här regionens nästa kunskapskluster och en attraktiv destination växer fram. Airport City Stockholm är ett unikt samarbete mellan de tre starka aktörerna Swedavia, Sigtuna kommun samt Arlandastad Holding.

Lavazza – En del av Airport City Stockholm

Lavazza är en italiensk kaffeproducent med över 115 års erfarenhet av kafferostning. Tillsammans med SSP erbjuder Lavazza ett italienskt café- och restaurangkonceptet i en kreativ designmiljö i nya Terminal 2 på Stockholm Arlanda Airport. Lavazza Espression-konceptet på Arlanda flygplats är den första etableringen som görs i Norden.

Lavazza Espression är en del av den stora satsningen som görs på Terminal 2 och besökarna erbjuds genuint italienska smaker. Det är ett café och en restaurang i två våningar med italiensk mat, bakverk och kaffedrycker på menyn. Recepten för både mat och dryck är framtagna exklusivt för Espression och kaffeblandningen ¡Tierra! som serveras är certifierad av Rainforest Alliance™. Totalt rymmer konceptet 130 sittplatser, i en miljö med fotografier signerade några av världens mest välkända fotografer, bland andra Annie Leibovitz, Mark Seliger och Ellen von Unwerth.

Fyra frågor till Robert Ameln, VD Lavazza Nordic

Lavazza är en av de internationella aktörer och starka varumärken som har valt att förlägga en verksamhet i Arlanda. Vilka är de största fördelarna med en etablering på Arlanda, Airport City Stockholm?
- Arlanda, Airport City Stockholm är en spännande miljö med mycket folk i rörelse. Det är ofta här nya internationella koncept syns först och därför utgör den miljön en perfekt grogrund för vårt unika cafékoncept Espression.

Berätta mer om café- och restaurangkonceptet Lavazza Espressions och samarbetet med SPP?
- Lavazza Espression är ett egenutvecklat cafékoncept som framhäver det bästa ett modernt italienskt café kan erbjuda - fantastiskt kaffe, god italiensk mat, design och tillgänglighet. Konceptet finns i 13 länder och vi är otroligt glada att tillsammans med SSP få etablera de fyra första enheterna i Sverige.

Stockholm blir en allt mer attraktiv destination, hur ser Lavazza Espressions fortsatta utveckling i området ut?
- Norden toppar kaffekonsumtionen i världen och är en självklar och viktig marknad för Lavazza. Enda sedan etableringen av Lavazza i Norden, för över 30 år sedan, jobbar vi aktivt med starka partners och duktiga ambassadörer. Med denna satsning är vi med om att utveckla cafékulturen i Sverige och att erbjuda en mötesplats av hög internationell kvalitet där Espression med sin moderna och kosmopolitiska profil ligger i framkant.

Vad sker framöver för Lavazza och Lavazza Espression?
- Lavazza Espresson är ett dynamiskt koncept i ständig utveckling. Utbudet anpassas efter säsong men alltid med samma italienska passion. Ett led i etableringen är vår kontinuerliga utbildning av all Espression-personal genom vårt Training Center i Stockholm. Detta för att säkerställa den perfekta italienska espressoupplevelsen.

Om Lavazza Espression:
Med fokus på innovation, design och kreativitet lanserades Lavazza Espression-konceptet 2007 i Lavazzas födelsestad Turin i Italien. Genom att garantera autentisk italiensk smak och en inbjudande miljö har Lavazza Espression ökat både i antal och synlighet utanför Italien sedan dess, och finns representerad både i centrala köpcentra och på flygplatser. Den nyöppnade Lavazza Espression på Terminal 2 på Arlanda är den första i Norden. Sedan tidigare finns 45 Lavazza Espression-caféer i 12 länder. Läs mer på www.lavazzaespression.com.


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Jennie Claesson

Jennie Claesson

Presskontakt vd 0705761647

Relaterat innehåll