Gå direkt till innehåll
Kristina Alvendal, VD för Airport City Stockholm, deltar i juryn som utser Årets Unga Fastighetskvinna

Nyhet -

Kristina Alvendal, VD för Airport City Stockholm, deltar i juryn som utser Årets Unga Fastighetskvinna

Bild: Fastighetssverige

Kristina Alvendal, VD för den framväxande flygplatsstaden Airport City Stockholm, har utsetts till medlem av juryn för Fastighetssveriges utmärkelse Årets Unga Fastighetskvinna. Den nyinstiftade utmärkelsen ska lyfta fram yngre kvinnor som utmärker sig positivt i den annars mansdominerade fastighetsbranschen.

Nu är juryn som ska utse Årets Unga Fastighetskvinna på seminariet Fastighetskvinnan 2014 klar. Juryn som ska utse Årets Unga Fastighetskvinna 2014: Agneta Jacobsson, Kerstin Lindberg Göransson och Kristina Alvendal.

Utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna är en ny utmärkelse som Fastighetssverige instiftar i samband med seminariet Fastighetskvinnan 2014. Utmärkelsen går till en kvinna under 40 år som är en förebild i branschen och som under det senaste året har utmärkt sig på ett positivt sätt.

Vinnaren kommer att utses av en jury, bestående av tre framstående kvinnor i och kring fastighetsbranschen.

I förra veckan kunde ni läsa att Agneta Jacobsson, vd för DTZ i Sverige, är ordförande i juryn. De övriga jurymedlemmarna är nu utsedda: Akademiska Hus vd Kerstin Lindberg Göransson och Airport City Stockholms vd Kristina Alvendal.

- Fastighetskvinnan och utmärkelsen är bra initiativ för att uppmärksamma goda insatser och engagerade kvinnor, säger Kristina Alvendal.

Alvendal var från 2008 och fram till valet 2010 stadsbyggnads- och fastighetsborgarråd och hon har också varit talesperson för Moderaterna i jämställdhetsfrågor.

- När det gäller jämställdheten så har politiken kommit mycket längre än näringslivet, där blev det snabbt en hygienfaktor. Det går trögare i näringslivet, inte minst i fastighetsbranschen, även om vi är på rätt väg. En mix av erfarenheter, kön och ålder är alltid bäst för affärerna. Branschen växer och i kombination med en del pensionsavgångar så kan vi se att fler unga kvinnor kommer in i branschen, säger Kristina Alvendal.

Seminariet Fastighetskvinnan 2014 äger rum på Grand Hotel i Stockholm den 3 september. På www.fastighetssverige.se/fastighetskvinnan kan du läsa mer om eventet. 


Vid Airport City Stockholm pågår en exploatering av Sveriges första riktiga flygplatsstad där företag och verksamheter samverkar med övriga världen på gångavstånd i en levande stadsmiljö. Läs gärna mer pågående aktiviteter och etableringar på Airport City Stockholms hemsida.

Airport City Stockholm är ett samarbete mellan delägarna Swedavia AB som äger, driver och utvecklar tio flygplatser i Sverige, Sigtuna kommun – Airport City Stockholms hemkommun, samt fastighetsutvecklingsbolaget Arlandastad Holding AB. Airport City Stockholm skapar en modern flygplatsstad med en levande stadsmiljö och har som uttalad ambition att bli ett av Stockholmsområdets mest livskraftiga kunskapskluster.

www.airportcitystockholm.com


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Jennie Claesson

Jennie Claesson

Presskontakt vd 0705761647