Gå direkt till innehåll
Internationellt telekommunikationsföretag etablerar sig i Rosersberg, Airport City Stockholm

Nyhet -

Internationellt telekommunikationsföretag etablerar sig i Rosersberg, Airport City Stockholm

Den blocköverskridande kommunledningen (Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Centerpartiet) välkomnar att Ericsson, en världsledande leverantör av utrustning och tjänster inom telekommunikation, valt att etablera en ny högteknologisk anläggning i Rosersberg, Airport City Stockholm, i Sigtuna kommun.

-  Vi hälsar Ericsson varmt välkomna till Sigtuna kommun och är givetvis stolta över att företagsledningen valt att lägga en så viktig framtidssatsning här. Jag ser det som en viktig uppgift för oss som framtidskommun att stödja och förstärka den offensiva satsning som Ericsson nu gör. Den kommer att bli viktig för vår kommun, för Stockholmsregionen och för hela Sverige, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Lars Bryntesson (S).

- Sigtuna kommun har sedan i våras haft ett nära och mycket gott samarbete med Ericsson för att underlätta nyetableringen. Den innebär att ett område som hittills specialiserat sig på logistikverksamhet nu också får en annan typ av företag, ett högteknologiskt kunskapsföretag med internationell spets. Närheten till Arlanda flygplats ger närhet till hela världen och kommer också att innebära en hel del nya besökare till vår kommun. Detta är vi väl rustade för, inte minst genom vår starka och väl utvecklade besöksnäring, avslutar Bryntesson.

För frågor vänligen kontakta:
Johan Dahlqvist, pressansvarig Sigtuna kommun
telefon: 073-666 33 40

Källa: Sigtuna kommun

Logistiknavet Rosersberg, Sigtuna kommun är en del av det dynamiska Airport City Stockholm – som skapar en urban flygplatsstad med en levande stadsmiljö och attraktiva arbetsområden. Airport City Stockholm är ett unikt samarbete mellan de tre starka aktörerna Swedavia, Sigtuna kommun samt Arlandastad Holding

Om Sigtuna kommun:
Invånaren först – Allas lika värde – Kvalitet i fokus - Sigtuna kommuns värdegrund är plattformen för Sigtuna kommuns uppdrag. Sigtuna kommun ligger i Storstockholms tillväxtregion mitt emellan Uppsala och Stockholm. Den tusenåriga staden Sigtuna och Arlanda flygplats som årligen tar emot över 20 miljoner människor utgör två spännande inslag på var sin sida om centralorterna Märsta och Rosersberg. Kommunen är en framtids- och tillväxtkommun och har cirka 42 000 invånare, ligger på fjärde plats i landet vad gäller hotellnätter, är FairTrade city och är blev årets företagarkommun 2012.
 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Jennie Claesson

Jennie Claesson

Presskontakt vd 0705761647

Relaterat innehåll