Följ Airport City Stockholm

FAQ’s: Frekvent förekommande frågor och svar med Kristina Alvendal, VD Airport City Stockholm

Nyhet   •   Okt 05, 2012 15:40 CEST

Kristina Alvendal, VD Airport City Stockholm, svarar på de frågor som är vanligast förekommande om projektet, inspirationskällor, utformning och utmaningar, framtida målsättningar, turism och tillväxt.

Airport City Stockholm är ett samarbete mellan delägare Swedavia AB - som äger, driver och utvecklar elva flygplatser i Sverige - Sigtuna kommun - Airport City Stockholms hemkommun - samt fastighetsutvecklingsbolaget Arlandastad Holding AB.

Hur föddes visionen till Airport City Stockholm? Arbetet för att skapa en flygplatsstad har pågått under en längre tid. Blickar vi ut utanför Sveriges gränser finns flygplatsstäder vid nästan alla internationella flygplatser. Det blev därför en självklarhet för de största markägarna kring Stockholm Arlanda Airport att samverka för att genomföra och skapa Sveriges första riktiga flygplatsstad.

Vilka tjänster och aktiviteter kommer att finnas i flygplatsstaden? Vi bygger en stad för verksamheter såsom kontor, hotell, utbildning, möten, nöjen, närservice i form av caféer, restauranger med mera. Allt det som finns i en stad kommer att finnas här. Bostäder kommer inte att ligga inom detta område, men finns på nära avstånd i bland annat Sigtuna, Märsta, Upplands Väsby och Uppsala.

Vad är målsättningen med visionen? Vi skapar förutsättningar för en flygplatsstad med 50 000 arbetsplatser i en trivsam och spännande miljö med unika stadskvaliteter. Stockholmsregionen växer och detta geografiska område utgör knutpunkten mellan Stockholm City och Uppsala och vidare ut i världen.

För frågor och svar i sin helhet, vänligen se bifogat dokument.

For FAQ’s in English, please find the attached file.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.