Gå direkt till innehåll
DriveLAB’s testbana, Test Track 1, har certifierats enligt CEEQUAL

Nyhet -

DriveLAB’s testbana, Test Track 1, har certifierats enligt CEEQUAL

Bild: Test Track 1, DriveLAB Stockholm, Airport City Stockholm

DriveLAB Stockholm ligger i direkt anslutning till Sveriges största flygplats, Stockholm Arlanda Airport, och är en del av Airport City Stockholm. I en snabbväxande region i ett av Sveriges strategiskt bästa lägen mellan Stockholm och Uppsala utvecklar Arlandastad Holding attraktiva miljöer för möten, kommersiella intressen, forskning och utbildning.

Test Track 1, DriveLAB Stockholms testbana, har certifierats enligt CEEQUAL och fått betyget ”Very Good”. Bakom Test Track 1 står fastighetsbolaget Arlandastad Holding AB som härmed visar att man har ett högt engagemang för en hållbar utveckling på sina anläggningar.

Arlandastad Holding AB är ett fastighetsbolag som äger ca 240 hektar mark i direkt anslutning till Stockholm Arlanda Airport, Airport City Stockholm. Bolaget arbetar med konceptutveckling av området och har skapat DriveLAB Stockholm, en unik och inspirerande arena för fordonsindustrin. DriveLAB är en destination med fokus på utbildning, utveckling och marknadsaktiviteter. I området finns i dag två moderna testbanor, Test Track 1 och 2, samt utbildningsanläggningen DriveLAB Center i Arlandastad. Testbanorna används flitigt för utbildning och forskning av bland annat Länspolisen i Stockholm, Training Partner, KTH med flera.

CEEQUAL är ett internationellt certifieringssystem som ska främja utvecklingen inom hållbarhet i mark- och anläggningsprojekt. Systemet värderar hållbarhetsarbetet och premierar byggherrar, projektörer och entreprenörer i de fall insatserna sträcker sig längre än vad lagar och normer kräver. CEEQUAL tar hänsyn till både ekologiska, ekonomiska och sociala aspekter vilket gör att projekten får en total genomlysning.

Test Track 1 är hittills ett av få projekt som certifierats för hela projektprocessen enligt CEEQUAL i Sverige och fått en så kallad ”whole project award”. Internationellt är CEEQUAL mer utbrett och ca 400 projekt runt om i världen har fått en certifiering.

- Test Track 1 var ett pilotprojekt för oss som fungerade väl. Jag hoppas att vi får anledning att använda CEEQUAL även i våra kommande anläggningsprojekt, säger My Svedlund, projektchef på Arlandastad Holding.

- Ofta skrivs det om de stora aktörerna i branschen när det gäller nya lösningar och initiativ inom hållbarhet. Vårt engagemang i de här frågorna visar att även mindre aktörer som Arlandastad Holding genom ansvar och förändringsvilja kan arbeta för hållbara lösningar, säger Dieter Sand, CEO på Arlandastad Holding.

Vänligen klicka här för att komma till pressmeddelandet i sin helhet.

Källa: Arlandastad Holding

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Jennie Claesson

Jennie Claesson

Presskontakt vd 0705761647

Relaterat innehåll