Följ Airport City Stockholm

Arlanda firar 50 år och fortsätter att öka sin trafik

Nyhet   •   Sep 06, 2012 08:00 CEST

I år är det femtio år sedan den officiella invigningen av Stockholm Arlanda Airport. Flygplatsen invigdes officiellt av kung Gustav VI Adolf den 1 april 1962.

Sveriges största flygplats Stockholm Arlanda Airport spelar en betydande roll för den kraftigt växande besöksnäringen och är i dag navet i svensk turism och infrastruktur. 19 miljoner resenärer reser årligen via Arlanda och antalet ökar. Under augusti 2012 flög 1 740 000 passagerare till eller från flygplatsen - en ökning med 3 procent jämfört med samma månad 2011. Arlanda har i dag 16 000 anställda och drivs av Swedavia, som äger, driver och utvecklar 11 flygplatser i Sverige.

Airport City Stockholm är en central del i Stockholm Arlanda Airports fortsatta tillväxt. Med ambitionen om en modern flygplatsstad utvecklas området ytterligare och skapar ett dynamiskt centrum för industri, handel och möten med syftet att öka hela regionens tillväxt. Airport City Stockholm sysselsätter i dag drygt 20 000 personer och visionen är att dubblera antalet arbetstillfällen till närmare 50 000 under en tioårsperiod.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.