Gå direkt till innehåll
Arlanda, Airport City Stockholm bjuder stockholmarna på kulinariska upplevelser

Nyhet -

Arlanda, Airport City Stockholm bjuder stockholmarna på kulinariska upplevelser

Bildkälla: Swedavia

Från och med den 9 september och under ett antal veckor kommer stockholmarna att kunna ta del av mat direkt från Arlandas Food Truck. Den kommer att besöka olika platser i Stockholm och sälja mat från olika restauranger på Arlanda, Airport City Stockholm. Utbudet av mat på Arlanda har utvecklats snabbt bara under det senaste året och Food Trucken ska nu få fler att upptäcka detta och äta gott.

Projektet går under namnet Arlanda Food Trucks och är ett helt nytt sätt att ta flygplatsen in till staden och till stockholmarna. Food Trucken kommer att kunna följas via en särskild kampanjsajt där man kan se var den stannar. Den kommer i ett första skede att finnas i Stockholm under ett antal veckor med start den 9 september. Om projektet faller väl ut, kan det bli aktuellt med fler turer. Food Trucken kan bli ett återkommande inslag i stadsmiljön.

Maten som säljs i Food Trucken är komponerad av restauranger på Arlanda. Det är ett urval av rätter som även finns att köpa på flygplatsen. Maten lagas i Food Trucken som bemannas av två till tre personer. Food Trucken drivs i samarbete med en existerande aktör, men Food Trucken får ett nytt utseende som tydligt signalerar att den kommer från Arlanda. 

– Det är ett annorlunda och spännande sätt att marknadsföra Arlanda. Vi vill ge alla en chans att äta den goda maten och vi hoppas och tror att många kommer att bli överraskade. Framförallt hoppas vi kunna inspirera fler att resa ut i god tid till flygplatsen för att upptäcka det breda matutbudet, säger Michael Persson Gripkow, marknadsdirektör på Swedavia.

– Det finns närmare femtio olika restauranger, caféer och barer på Arlanda, men många resenärer tar sig inte tid att upptäcka vad som finns. Det finns idag många läckra och nyskapande rätter som är långt ifrån vad vi är vana vid på flygplatser. Flygplatsen har blivit en viktig del av hela reseupplevelsen och utbudet av mat, dryck, shopping och upplevelser ska vara inspirerande och möta våra resenärers behov säger Roel Huinink, vd för ASDC, Arlanda Schiphol Development Company, som utvecklar butiker, restauranger och kommersiell service på Arlanda. 

Följ Arlandas Food Truck på nätet: arlandafoodtrucks.se eller följ @arlandafoodtrucks på Instagram.

Vänligen klicka här för att läsa pressmeddelandet i sin helhet.

Stockholm Arlanda Airport är en del av Airport City Stockholm. Sveriges första riktiga flygplatsstad skapar dynamiska områden där företag och verksamheter samverkar med omvärlden på gångavstånd i en levande stadsmiljö. Airport City Stockholm är ett unikt samarbete mellan de tre starka aktörerna 
SwedaviaSigtuna kommun samt Arlandastad Holding.

Om Swedavia:
Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter cirka 5 miljarder kronor per helår och har 2 600 medarbetare.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Jennie Claesson

Jennie Claesson

Presskontakt vd 0705761647

Relaterat innehåll