Gå direkt till innehåll
Airport City Stockholm ännu närmare världen med ny direktlinje till USA

Nyhet -

Airport City Stockholm ännu närmare världen med ny direktlinje till USA

Foto: Norwegian

Förra lördagen lyfte det första direktflyget från Stockholm Arlanda Airport till Oakland San Francisco i Kalifornien. Det är första gången någonsin som Sverige får en direktlinje till San Francisco. Den nya flyglinjen ökar tillgängligheten ytterligare för den framväxande flygplatsstaden Airport City Stockholm.

– Vi är mycket glada över att Norwegian etablerar en direktlinje från Stockholm Arlanda Airport till San Francisco. Det ökar Airport City Stockholms redan exceptionellt goda internationella tillgänglighet och bidrar till att göra den framväxande flygplatsstaden kring Stockholm Arlanda Airport ännu mer attraktiv. Vi vill vara ”en levande stad, närmare världen”, och i takt med att fler flygbolag etablerar direktlinjer från Stockholm Arlanda Airport bekräftas den målsättningen, säger Kristina Alvendal, VD för Airport City Stockholm, som är det tillväxtområde som växer fram i anslutning till flygplatsen.

Norwegians långdistanslinje mellan Stockholm Arlanda Airport (ARN) och Oakland San Francisco (OAK) startade den 3 maj och kommer att avgå två gånger i veckan.


Vid Airport City Stockholm pågår en exploatering av Sveriges första riktiga flygplatsstad där företag och verksamheter samverkar med övriga världen på gångavstånd i en levande stadsmiljö. Läs gärna mer pågående aktiviteter och etableringar på Airport City Stockholms hemsida.

Airport City Stockholm är ett samarbete mellan delägarna Swedavia AB som äger, driver och utvecklar tio flygplatser i Sverige, Sigtuna kommun – Airport City Stockholms hemkommun, samt fastighetsutvecklingsbolaget Arlandastad Holding AB. Airport City Stockholm skapar en modern flygplatsstad med en levande stadsmiljö och har som uttalad ambition att bli ett av Stockholmsområdets mest livskraftiga kunskapskluster.

www.airportcitystockholm.com


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Jennie Claesson

Jennie Claesson

Presskontakt vd 0705761647